Over bakkerij Briers


François Briers, stichter van de zaak, werkte in het Luikse, tot hijzelf en echtgenote Philomena Colla in 1966 een zaak begonnen in  Luik.

Het ganse bedrijf werd in 1971 overgebracht naar Bilzen in de O.L.Vrouwstraat, in 1981 kwam er een tweede zaak in Munsterbilzen, waar ook de ruime en goed uitgeruste ateliers gevestigd zijn.

Zoon Peter trok voor zijn opleiding naar Brugge in de school ter Groene Poorte leerde hij het vak van brood banketbakker, door zich achteraf bij te scholen als kok is hij momenteel chef-kok van restaurant de Verleiding in Bilzen samen met zijn echtgenoot Tom.

Zus Nathalie huidig zaakvoerder, volgde haar opleiding in hotelschool Spermalie, haar echtgenoot Carlo kwam door de liefde in het bedrijf waar hij de microbe voor het vak te pakken kreeg. Carlo staat in voor het banketgebak en specialiteiten van het huis.

Door cursussen, opleidingen, uitnodigingen door collega’s, demonstraties van vakmensen, enz… is het bedrijf up-to-date.

Al vele jaren zijn we met een vast team van een tiental personen die instaan voor verkoop, productie en toelevering aan restaurants, bedrijven en verkooppunten.

Een kijkje achter de schermen

In onderstaand filmpje kunt u meekijken hoe het er aan toe gaat in Bakkerij Briers-Colla en restaurant De Verleiding.
Bezoek Huize Briers virtueel

  • Op deze link kunt u virtueel rondwandelen in Huize Briers