Over bakkerij Briers
François Briers, stichter van de zaak, werkte in
het Luikse, tot hijzelf en echtgenote Philomena Colla in 1966 een zaak begonnen
in Luik.
Het ganse bedrijf werd in 1971 overgebracht
naar Bilzen in de O.L.Vrouwstraat, in 1981 kwam er een tweede zaak in
Munsterbilzen, waar ook de ruime en goed uitgeruste ateliers gevestigd zijn.
Zoon Peter trok voor zijn opleiding naar
Brugge in de school ter Groene Poorte leerde hij het vak van brood
banketbakker, door zich achteraf bij te scholen als kok is hij momenteel
chef-kok van restaurant de Verleiding in Bilzen samen met zijn echtgenoot Tom.
Zus Nathalie huidig zaakvoerder, volgde
haar opleiding in hotelschool Spermalie, haar echtgenoot Carlo kwam door de
liefde in het bedrijf waar hij de microbe voor het vak te pakken kreeg. Carlo
staat in voor het banketgebak en specialiteiten van het huis.
Door cursussen, opleidingen, uitnodigingen
door collega’s, demonstraties van vakmensen, enz… is het bedrijf up-to-date.
Al vele jaren zijn we met een vast team van een tiental personen die instaan voor verkoop, productie en toelevering aan restaurants,
bedrijven en verkooppunten.
Een kijkje achter de schermen
In onderstaand filmpje kunt u meekijken hoe het er aan toe gaat in Bakkerij Briers-Colla en restaurant De Verleiding.
Bezoek Huize Briers virtueel
- Op deze link kunt u virtueel rondwandelen in Huize Briers